Jdi na obsah Jdi na menu
 


nerez

 

p1030168zzzzzzz.jpg

 

 

Nerez svařuji metodou TIG stejnosměrným proudem a ke svařování používám svářecí zdroj - EWM TETRIX 230 AC/DC , Kühtreiber 150LA, to dává naprostou čistotu sváru a absolutně vylučuje jakýkoliv rozstřik materiálu (jiskry a žhavé kuličky) což zaručuje bezpečnou práci při svařování v interiéru a nemusíte se bát o svou podlahu. Pro metodu MAG používám zdroj - Kühtreiber 300 synergic, toto se však hodí spíše na hrubou dílenskou práci a silnější materiály.  Dlouholetá praxe, ale i platné úřední zkoušky dle EN jsou samozřejmostí.  

 

metoda svařování TIG - svařování v ochranné atmosféře netavící se volframovou elektrodou stejnosměrným proudem a ručně přidávaným přídavným materiálem (drátem)

metoda svařování MIG - svařování v ochranné atmosféře tavící se elektrodou ("tzv. céóčko")

 

Další práce na nerezové oceli je povrchová úprava, protože surový nerez i když má všechny své vlastnosti je šedivý a nehezký na pohled ( dá se přirovnat k nehoblovanému dřevu). Způsoby jsou dva a to buď leštění, nebo broušení.

leštění -  naprosto hladký a do zrcadlového lesku vyleštěný povrch, který je vhodný jak do interiéru tak do exteriéru. Díky vlastnostem se nemusíte bát jakéhokoliv zoxidování nebo zflekatění povrchu.

broušení - opět naprosto hladký povrch, který není lesklý (např. kuchyňské spotřebiče) a je rovněž vhodný do interiéru i exteriéru